Winkelmanagement
Meer info over

Winkelmanagement

Optiekspecialisten
Meer info over

Optiekspecialisten

Verkoop
Meer info over

Verkoop

Franchisenemer
Meer info over

Franchisenemer

Support Office
Meer info over

Support Office

Liefde voor ogen

Wij zijn trots op onze medewerkers, voor de vijfde keer op rij heeft Pearle de Webshop Award gewonnen, wat een mooie prestatie! Deze prijs past bij onze ambitie om de sterkste omnichannel speler in de optiek branche te worden en de klant zelf te laten kiezen hoe, waar en wanneer hij koopt. Het geeft aan dat onze klant de voordelen ziet van de combinatie van onze online activiteiten en de service in onze winkels.

Hier wil jij toch ook werken?

Al 60 jaar zijn wij de expert op het gebied van ogen. Veel mensen vertrouwen de zorg voor hun ogen al jarenlang aan ons toe. Vanaf hun allereerste hippe kinderbril tot innovatieve contactlenzen, van trendbrillen tot de nieuwste zonnebrillencollecties. Maar daarnaast voorkomen we ook liever, dan dat we genezen. We geven onze klanten dus ook graag tips om beter voor hun ogen te zorgen.Onze expertise komt voort uit onze brede interesse in zorg, ogen en de ontwikkelingen in de optiekwereld. Hierdoor hebben wij een nieuwsgierige dynamiek ontwikkeld, met altijd vooruitstrevende, interessante mogelijkheden en inzichten. Zo ontwikkelen we ons op het gebied van dunnere brillenglazen, de meest moderne contactlenzen en vernieuwende apparatuur. Dit vertalen we door in de manier waarop we ons bedrijf inrichten en onze service en kennis aanbieden.
Liefde voor ogen
De geschiedenis van Pearle Opticiens

De geschiedenis van Pearle Opticiens

Tegenwoordig zie je in veel Nederlandse winkelstraten een Pearle-winkel, maar het begon allemaal met drie winkels in 1959. In dat jaar opende Alfons Hamer winkels in Arnhem, Rotterdam en Papendrecht; de start van optiekketen Brilmij. In 1979 nam het Amerikaanse bedrijf Pearle Vision de Brilmij-keten over. Daarmee maakten ze een indrukwekkend entree op de Europese optiekmarkt. De winkels bleven tot 1990 Brilmij heten en gingen daarna verder onder de naam Pearle Opticiens. In 1996 werden de Europese winkels gekocht door GrandVision.
In Nederland hebben we meer dan 320 winkels, met ruim 1.500 medewerkers in de winkels en bijna 300 collega’s op het hoofdkantoor. De winkels in Nederland, België en Luxemburg zijn onderdeel van GrandVision Benelux met ruim 800 winkels in de portefeuille. GrandVision Global heeft ruim 7000 winkels, verdeeld over meer dan 40 landen met in totaal 36.000 medewerkers.