''Aan het werken in de optiek had ik nog nooit gedacht, maar als je eenmaal weet hoe leuk het is, wil je niet meer weg.''

Persoonlijker klantcontact

Voordat ik in de optiek aan de slag ging was ik werkzaam bij The Sting. Daar heb ik ook mijn diploma verkoopspecialist gehaald. Ik heb het lange tijd naar mijn zin gehad maar op een gegeven moment merkte ik dat het klantcontact steeds minder werd en dat ik meer bezig was om de winkel netjes te houden. Aan werken in de optiek had ik nog nooit gedacht, totdat een vriend van mij, Damien, er heel enthousiast over vertelde. Ik ben toen op gesprek geweest en in oktober 2021 ben ik begonnen als verkoopadviseur. Sinds februari dit jaar volg ik ook de opleiding tot opticien. De doorgroeimogelijkheden zijn er volop, bij Pearle Studio kon ik direct doelen gaan stellen. Nu word ik opgeleid tot opticien maar de mogelijkheid voor contactlensspecialist of bedrijfsleider is er ook. Mezelf uitdagen kan hier dus prima!

Meer aandacht voor het vak

De optiek is echt een onderbelichte branche. Geen dag is hetzelfde, de werkzaamheden zijn heel divers én je maakt mensen echt blij. En als je een tevreden klant hebt, is de kans groot dat ze nog eens terugkomen. Wat mij betreft zou er meer aandacht mogen zijn voor het werken in de optiek, het is veel leuker en interessanter dan je denkt. Het is niet alleen 'maar een bril verkopen'. We zorgen voor een mooie, verzorgde winkel waar mensen gastvrij ontvangen worden en gaan in gesprek om te kijken wat we voor de klant kunnen betekenen. Dat varieert van een kleine reparatie tot het informatie geven over de juiste soort glazen. Bij Pearle Studio slijpen we de glazen ook zelf, dat maakt het vak juist zo mooi én onderscheid ons van de andere ketens. 

Stijlvolle uitstraling

Ik ben begonnen bij Eye Wish maar inmiddels zijn we van naam veranderd in Pearle Studio. Daar moest iedereen even aan wennen maar ik vind het stijlvol en klasse uitstralen. Het ziet er mooi uit, van binnen en van buiten. Nu nog zorgen dat we het vak van opticien nog beter onder de aandacht brengen onder de werkzoekenden, als je eenmaal weet hoe leuk het is, wil je niet meer weg uit de optiek.

Op de hoogte blijven van onze vacatures?

Ontvang als eerste jouw gewenste vacatures in je mailbox!