''Mijn ambities? De optiek combineren met het juweliersvak. Customized brillen maken, een 24 karaats gouden montuur ingezet met edelstenen. Dat lijkt me supertof.''

Voor mij geen kantoorbaan

‘Voordat ik bij Pearle Studio ging werken, werkte ik bij De Bijenkorf op de afdeling accessoires bij de sieraden en horloges. Ik had het heel erg naar mijn zin maar helaas kreeg ik in de corona periode geen vast contract. Toen heb ik een tijdje op kantoor gewerkt, ik had alleen al snel door dat dit niks voor mij is. Verkopen ligt me toch beter.

Via via

'Adam, de bedrijfsleider van ons filiaal, is mijn oude buurjongen. Ik vroeg hem in een appje of hij misschien een leuke baan voor me had en dat was zo. Ik ben op gesprek gegaan en daarna begonnen als verkoopmedewerker. Al snel vroeg ik of ik ook een opleiding kon volgen en via de bedrijfsklas van GrandVision Benelux heb ik de opticiensopleiding gevolgd'. 

Werkend leren

De opleiding tot opticien is goed te combineren met het werken in de winkel. Op de dagen dat ik in de winkel sta, kan ik in de praktijk brengen wat ik op school heb geleerd. Mijn collega's zijn altijd bereid me te helpen en dat maakt het werken en leren tegelijk heel leuk. Ik wilde graag ergens werken waar ik me kon blijven ontwikkelen en doorgroeien, dat is gelukt. De opleiding tot contactlensspecialist lijkt me ook wel interessant maar eerst maar eens een goede opticien worden. 

Klantenbinding

De aankoop van een bril of contactlenzen is heel persoonlijk, je komt letterlijk dicht bij mensen tijdens het aankoopproces. De relatie die je opbouwt met klanten is heel waardevol, dankzij onze goede service of advies blijven ze terugkomen. We hebben dus wel wat waar te maken. Er is niks mooiers dan het hele proces meemaken, van oogmeting tot montuuradvies en dan vervolgens zelf de glazen slijpen. Dat maakt het werken in de optiek heel afwisselend en leerzaam. Iedere klant komt met een andere vraag of wens, daar is dus ook geen standaard antwoord of oplossing voor.'

Op de hoogte blijven van onze vacatures?

Ontvang als eerste jouw gewenste vacatures in je mailbox!